Ventilatierooster schoonmaken

Specialist in ventilatie!

Het is belangrijk dat de lucht in uw woning fris en gezond blijft. Vocht dat door een douche, koken of het drogen van de was ontstaat moet afgevoerd worden, zodat er geen ongezonde situaties ontstaan. Voor een goede ventilering is het belangrijk dat u het ventilatierooster laat schoonmaken, liefst op regelmatige basis. Op deze manier voorkomt u ongewenste situaties zoals schimmels en vochtplekken. Mvent is al jaren specialist op het gebied van ventilatie en kan u helpen met schoonmaken om de luchtkwaliteit in uw woning optimaal te houden.

Zorg voor frisse lucht in uw woning

Het beste is om uw woning elke dag te ventileren. Verse lucht komt uw woning binnen en ‘oude’ lucht wordt uit uw woning weggevoerd. Zeker in oudere huizen, waar nog geen mechanische ventilatie is geïnstalleerd, is het belangrijk een ventilatierooster open te zetten. In de loop van de tijd kan het ventilatierooster echter verstopt raken door vuil en stof. Frisse lucht kan hierdoor moeilijker de woning binnendringen en zelfs vuiligheid naar binnen blazen. Niet erg hygiënisch dus. Mvent raadt u dan ook aan zelf in de gaten te houden of schoonmaken van uw ventilatierooster weer nodig is.

Ventilatierooster schoonmaken

Laat uw ventilatierooster schoonmaken

Wanneer u geen mechanische ventilatie in uw woning heeft, maar ventilatie middels een ventilatierooster heeft, is het makkelijk zelf deze roosters eens in de zoveel tijd schoon te maken. Wanneer u echter wel een mechanische ventilatie heeft, raden wij u aan om een contact op te nemen met Mvent. U kunt het schoonmaken van een mechanisch ventilatierooster beter aan onze specialisten overlaten, omdat er op deze manier geen instellingen aan de apparatuur gewijzigd worden en dit toch een nauwkeurig klusje is. Zeker wanneer het gaat om verstopping van buizen en kanalen, komt hier al gauw het een en ander bij kijken.

Onze werkzaamheden

Wanneer u denkt dat uw mechanische ventilatie aan schoonmaken toe is, gaan wij als volgt te werk:

  • Inspectie van de luchtkanalen door middel van endoscoopfotografie
  • Schoonmaken van de luchtkanalen door middel van dieptereiniging
  • Reparatie en installatie
  • Onderhoudscontract opstellen

Neem contact op met Mvent

Thuis staan we vaak minder stil bij het belang van een goede ventilatie. Echter is het zo dat al 5 jaar na oplevering van een mechanisch ventilatiesysteem de capaciteit hiervan met 50% is verminderd, door huisstof. Zorg er dus voor dat u uw ventilatierooster laat schoonmaken en periodiek grondig onderhoud laat plegen, zodat u vocht en gezondheidsklachten geen kans geeft. Bel voor onderhoud, informatie of vragen met Mvent op telefoonnummer 020-4081324 en uw ventilatierooster schoonmaken is zo gepiept!

Chinese (Simplified)DutchEnglishGerman